MOOOSE: Uw verkoopnetwerk zijn eigen campagnes laten beheren? …het kan!

24/08/16Liesbet Van NotenUncategorized
MOOOSE, Distributed Marketing Automation
MOOOSE, distributed Marketing Automation voor uw organisatie!

MOOOSE, distributed Marketing Automation voor uw organisatie!

Als u uw producten of diensten verkoopt via een gedecentraliseerd verkoopkanaal, dan is het niet altijd evident om uw huisstijl te bewaken. Gedreven verkopers voeren immers zelf graag actie voor hun winkel, zowel in de winkel als daarbuiten. En in hun enthousiasme willen ze soms wel eens buiten de lijntjes kleuren. Dankzij MOOOSE, onze automatiseringsoplossing voor distributed marketing, houdt u de touwtjes zelf in handen.

Vraag nu uw demo van MOOOSE!

Distributed marketing brengt het beste van twee werelden samen:
– de vakkennis van de centrale marketingdienst,
– de marktkennis van uw lokale distributeurs.

Als centrale marketingafdeling ondersteunt u immers de lokale marketing van uw verkoopkanaal. De sterkte van uw distributeurs is dat zij, als geen ander, kennis hebben van de lokale markt. ZIJ weten dus perfect wie ze wanneer moeten benaderen, maar U ontwerpt het materiaal waarmee ze dat kunnen doen. Zo bewaakt u de huisstijl,het imago en de wettelijke bepalingen van uw producten, terwijl uw distributeurs in de wolken zijn omdat ze professioneel campagnemateriaal kunnen gebruiken.
U kan zich wellicht inbeelden dat dezelfde uitdaging geldt voor bedrijven en organisaties die een heel complexe brandingstructuur hebben.

Hoe werkt distributed marketing?
U stelt op een online platform (dat perfect geïntegreerd kan worden in uw bestaande intra- of extranet) uw marcommateriaal ter beschikking van uw verkoopkanaal. Van eenvoudige flyers tot volledige scenario’s voor multichannelcampagnes: uw lokale verkopers kunnen het materiaal personaliseren – in de mate dat u het toelaat.

Een gebruiksvriendelijke webapplicatie is een van de vaste waarden binnen distributed marketing.
Uw distributeurs hoeven enkel in te loggen op de applicatie, en worden stap voor stap begeleid om hun eigen leaflets, e-mails, newsletters, brochures, DM’s, catalogi, POS-materiaal, … te maken. Ze gebruiken daarvoor de elementen die uw marketingdienst ter beschikking stelt en vullen die aan met hun persoonlijke informatie (dit laatste kan overigens ook automatisch gebeuren door een koppeling met uw CRM-omgeving of ERP-pakket). Zo kunnen zij gepersonaliseerd, krachtig en mooi marcommateriaal maken conform uw huisstijl.
Door zo’n webapplicatie ter beschikking te stellen, verhoogt u de communicatiekracht van uw verkoopkanalen en voelen uw partners zich duurzaam aan u gebonden. Bovendien houdt u als centrale organisatie gemakkelijker en met veel minder werk de controle over huisstijl, inhoud en budget.

pin_artoosKan een distributedmarketing-platform ook voor Direct Mail gebruikt worden?
Binnen een gedecentraliseerde organisatie, beschikken de meeste winkelpunten of kantoren over een eigen klantenbestand. Dat bestand kunnen ze opladen in de webapplicatie om hun mailings te doen.
Maar ook u kunt hen ondersteunen. Misschien deed u een nationale campagne en verzamelde u veel adressen van prospecten? Die kunt u dan verdelen over uw verkooppunten, waarna zij hun verkoopactie zelf kunnen plannen. U stelt de adressen ter beschikking via de webapplicatie. Als de distributeur inlogt, krijgt hij de lijst te zien die u voor hem geselecteerd hebt. Hij kan die lijst doornemen en aanduiden welke actie hij voor welk contact plant. Want misschien had hij onlangs zelf al contact met bepaalde prospecten die u aandraagt.

In een notendop
• voor organisaties met een franchise- of filiaalnetwerk en/of een complexe branding structuur
• personaliseren en bestellen aan de hand van templates
• online betalen en goedkeuringsprocessen zijn aanwezig
• gebruiksvriendelijke, intuïtieve webapplicatie die iedereen kan gebruiken
• perfecte controle over huisstijl
• u houdt de touwtjes in handen
• nationale of internationale sturing en beheer van campagnes
• professioneel marcommateriaal voor iedereen
• een positief financieel effect door de schaalvoordelen

Ontdek hoe distributed-marketingoplossingen ook uw organisatie kunnen helpen.
Mail ons of bel op 016 60 00 85.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+