Hoe duurzaam is drukken?

25/12/14Liesbet Van NotenUncategorized

Dat je als bedrijf financieel gezond probeert te blijven, ligt voor de hand.

Maar hebt u daarnaast ook speciale aandacht voor de impact van uw activiteiten op het milieu, en voor het welzijn van uw medewerkers? Dan bent u net als wij een duurzame ondernemer. En dan bent u vast geïnteresseerd in duurzaam drukwerk.

antalis-cubeDrukken wordt vaak onterecht beschouwd als een milieubelastende activiteit.
De realiteit is dat de grafische sector van nature uit veel aandacht besteedt aan het milieu. We werken dan ook met een van de mooiste natuurlijke materialen: papier. Perfect recycleerbaar.

Bovendien maakten we o.a. volgende keuzes om ons drukproces zo groen mogelijk te maken:
– we drukken enkel met inkten op basis van plantaardige oliën,
– al onze offsetpersen drukken alcoholgereduceerd, waardoor de uitstoot van vluchtige organische stoffen beperkt blijft,
– we werken met de modernste, energiezuinige machines en technologieën,
– dankzij technologische hoogstandjes zoals inline kleur- en registermeting, komen onze drukpersen snel op kleur en is er weinig inschiet en dus minder papierafval.

Omdat we er op die manier in slagen zo min mogelijk CO2 uit te stoten, is de stap naar klimaatneutraal drukwerk bijzonder klein. Artoos was in 2010 dan ook de eerste drukker in België die zijn klanten de mogelijkheid bood om hun drukwerk klimaatneutraal te maken. Straffer nog, samenwerken met Artoos betekent: samenwerken met een volledig klimaatneutraal bedrijf. Dat is een zeldzaamheid in ons land, en een unicum in onze sector.

Onlangs zijn we zelfs met ons klimaatneutraal verhaal verschenen in De Groene Morgen:

ScreenHunter_176 Dec. 01 12.48

Trouwens, om nog even op dat papier terug te komen. Onze papierleverancier, Antalis, maakte een verrassend filmpje vol wist-je-datjes over papier. Wedden dat u niet alles wist?

Wilt u meer weten over onze kijk op duurzaam ondernemen?
Mail ons of bel op 016 60 00 85.

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+