Groen, groener, groenst

03/01/14Liesbet Van NotenUncategorized

Het WWF gaf ons land begin oktober een dikke buis. België staat internationaal op de 5de plek van de lijst met landen met de hoogste ecologische voetafdruk per inwoner! Aan Artoos zal het niet liggen.

Op het vlak van milieu zijn we als bedrijf inmiddels zover gekomen, dat we al een aantal jaren klimaatneutraal zijn. Dat betekent dat we volledige verantwoordelijkheid nemen voor de CO2-uitstoot die we veroorzaken. Maar op de eerste plaats proberen we die uitstoot natuurlijk zo laag mogelijk te houden.

We kiezen dus consequent voor duurzame middelen en oplossingen: 100% groene elektriciteit, minder vervuilende producten in de drukkerij, energiezuinige machines, vooruitstrevende verwarmingsoplossingen, duurzaam papier (FSC), … Ons milieuzorgsysteem stelt bovendien duidelijke doelstellingen om het jaar na jaar nóg beter te doen.

Alles wat we verbruiken (water, gas, vervoer, …) wordt nauwkeurig genoteerd en jaarlijks doorgegeven aan een gespecialiseerd ingenieursbureau. Op basis van internationale standaarden, rekenen zij onze verbruikcijfers om naar één meeteenheid (kg CO2-equivalenten).

Zo krijgen we elk jaar een zicht op de CO2-uitstoot die veroorzaakt wordt door onze activiteiten. Die uitstoot neutraliseren we vervolgens door te investeren in een duurzaam ontwikkelingsproject. Dat doen we inmiddels al sinds 2010. We zijn sindsdien dus een 100% klimaatneutraal bedrijf. En weet u, dat is een rariteit in België en een unicum in onze sector!

Meer weten? Contacteer ons!

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+