Dixie Dansercoer te gast

25/12/14Liesbet Van NotenUncategorized

1Op vrijdag 21/11 verwelkomden we een 40-tal gasten op een ontbijtcauserie in Living Tomorrow. Eerlijk gezegd, ze kwamen niet voor ons maar voor Dixie Dansercoer. Hij deed immers een boekje open over zijn meest recente expeditie over de Groenlandse ijskap. Letterlijk dan, want zijn boek “Surpassing Sastrugi” rolde vers van de pers bij Artoos. Uiteraard klimaatneutraal gedrukt – zodat het geen ecologische voetafdruk heeft!

Dixie Dansercoer is een ervaren poolreiziger, wetenschapper en ecologist, maar vooral toch ook: een man die tot de verbeelding spreekt. Hij bracht een indrukwekkend en uniek verhaal over de tocht die hij dit voorjaar maakte met zijn Canadese metgezel Eric McNair-Landry. De twee avonturiers 3slaagden als eersten in een volledige rondvaart over de Groenlandse ijskap. Ze legden in 55 dagen 4 044,9 kilometer af, enkel met behulp van een kite. Tijdens hun expeditie verzamelden ze wetenschappelijke gegevens over klimaatverandering die nu verder onderzocht zullen worden.

Meer info over de expeditie: http://www.greenlandice.be/

coverNLWilt u een exemplaar van ” Surpassing Sastrugi ” winnen? Stuur dan snel een mailtje naar marketing@artoos.be met als subject “Dixie rules!”. De 5 snelste e-mailers ontvangen een exemplaar van het prachtig ge├»llustreerde boek.

Succes!

Bekijk hier de foto’s:

SMALL_IMG_0390 SMALL_IMG_0401 SMALL_IMG_0423 SMALL_IMG_0428

Meer foto’s >>

Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+